Taxigubben i Grekland visade sig vara min släkting

För några år sedan skulle jag och min vän flyga till Thessaloniki och direkt från flygplatsen ta en taxi till Halkidiki. Vi gick från ut från flygplatsen direkt till kön med alla taxibilar, hoppade in i första bästa och förhandlade fram ett bra pris och sen åkte vi.

Gubben var trevlig, pratade om hur det var att köra taxi, och om livet i Grekland i allmänhet. Så jag berättade att min farbror (som alltid var solbränd på sin vänstra arm) faktiskt också kört taxi i Thessaloniki i många år, men att han var pensionerad nu. Taxigubben frågade vad min fabror hette och när jag sa det visade det sig att hans fru och min farbrors fru är kusiner.  Detta förändrar ju allt, sa han och skrattade, nu är vi ju släkt!

Så jag fick hans privata mobilnummer, och en massa kakor som han hade i bagageluckan som hans fru hade bakat. Behöver du nån som helst hjälp med nåt eller skjuts nånstans så bara ring! Sa han och var hur glad som helst.

Och min vän, som aldrig varit i Grekland, bara skratta och trodde att det alltid var så här när jag var i Grekland. Men det är det inte, inte alltid i alla fall. 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.