Sugen på Grekland

Nu när vintern är som mörkast längtar jag som mest.

Och jag planerar, funderar. Vart ska jag åka nästa år. Ska jag ta bilen ner eller ska jag flyga. Ska jag åka till fastlandet eller nån av öarna – och vilken då? Det är skönt att försvinna in i fantasin och drömma sig bort.

Jag läste nån undersökning som visade att man njuter nästan som mest av sin resa precis när man ska boka den. Kicken man får av att fylla i sina uppgifter och klicka på BOKA-knappen för att genomföra köpet. Det stämmer säkert på ett visst sätt. I vilket fall så förlänger det känslan man har av själva resan, för man är lite där i fantasin. Och då får man njuta lite längre. Det är ju inte så dumt.

Jag har en tendens att läsa på allt jag kan komma över om resmålet för att hitta intressanta ställen att åka till, men när jag väl är där slår siestan in på hela min kropp och det är jätteskönt att göra ingenting alls. Bara flyta omkring som vågorna på havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.