Sithonia, halkidiki, mailand greece, stränder, grekiska, greek, greece, beach, ellada, grekland,

Bästa stränderna i Grekland

Jag har varit lite överallt i Grekland och är väldigt kräsen när det gäller stränder. Tänkte lista mina tio i topp på de bästa stränderna i Grekland. Det finns såklart massa fina stränder överallt, men dessa har en speciell plats i mitt hjärta. Kommentera gärna med din favorit, så kan jag adda dem i min att-besöka-lista 🙂

  1. Pori beach på norra Koufonisia (Kykladerna). Otroligt långgrund vacker strand med klart vatten på ena sidan och bra ”hopptorn” i form av klippor på andra sidan. Ett par restauranger finns. Enklast är att ta bussen från Koufonisia chora dit.
Den ena sidan av Pori beach.
Andra sidan Pori beach.
Massa fina klippformationer längs Pori beach.

2. Kathisma beach på Lefkas västkust. Fantastiskt vacker strand med smågrus/sten. Gott om restauranger och barer längs med hela stranden. Inte långgrund, blir snabbt djupt.

Kathisma beach
På väg ner mot Kathisma beach

3. Armenistis beach. En vacker strand som ligger på Sithonias östra sida (Halkidiki). Där finns en stor campingplats, restauranger, barer och vattensporter. Sandstrand, vattnet blir snabbt djupt.

http://www.visitsithonia.gr/img/sithonia-beaches/armenistis/armenistis-6.jpg

4. Elias beach (Mandraki) på norra Skiathos. Jättehärlig strand, med finkornig sand. Långgrund och när vi var där var där vågor varje dag. Underbart ställe. Ett par restauranger på stranden.

Elias beach, Skiathos
Elias beach, Skiathos

5. Sarti beach på södra Sithonia. Stranden är  lång och utsikten över Mount Athos är underbar. Varje gång vi varit där så har det varit gott om plats och ingen trängsel. Gott om barer och restauranger. Både djup och långgrund, beroende på var man går i.

Sarti beach

6. Agia Anna på Naxos västkust. Fin strand med finkornig sand. Långgrund och gott om barer och restauranger.

Agia Anna, Naxos

7. Lalaria beach på norra Skiathos. Små rundade kritvita stenar gör att vattnet lyser klart och turkost. Otroligt vacker. Man tar sig enklast dit med båt. Ta med dricka och mat.

Lalaria, Skiathos
Lalaria, Skiathos

8. Kalogria beach på Sithonias nordvästra kust. Så mysig atmosfär och skön stämning där. Fint klart turkost vatten. Känns lite Thailand över det.

Kalogria beach, söder om Nikiti
Kalogria beach, söder om Nikiti

9. Panormos beach på norra Mykonos. Också mysig stämning och atmosfär. Små barer på stranden. Blir snabbt djupt. Känns exklusiv och lite privat.

Panormos beach Mykonos

10. Karidi beach på Sithonias östra sida. En långgrund sandstrand som gillas speciellt av barnfamiljer. Spännande stenformationer på ena sidan stranden och klart vatten. Känns lite som att bada i en lagun.

Karidi beach Sithonia, Halkidiki
2 comments
  1. Hej
    Vilken fantastisk blogg och instagram.
    Vi är en aktiv fam på 5 (barn 11,13 och 15år) som önskar att göra en öhopping i grekland under 2 veckor denna sommaren. Desto mer jag läser på desto mer förvirrad blir jag.så hittade jag dig. Har du några tips på 4-5 öar och boende? Du får gärna svara direkt på mailen om du vill. Vore så oerhört tacksam för din hjälp.
    Bästa hälsningar Margrethe

    1. Tack Margrethe! Jag har tyvärr varit lite inaktiv i bloggen, och såg tyvärr inte ditt inlägg förrän nu. Hur gick det i somras kom ni iväg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.