Lär er skilja på oliver och oliver

 

Blir så lessen i hjärtat när jag beställer en grekisk sallad eller kanske en pizza med oliver och får sånna där tunna, små svarta urkärnade oliver som smakar lika mycket som hyvlade cykeldäck. Undrar om det finns dom som går igenom hela livet med att tro att det är så oliver smakar?

Nä, snälla alla landets pizzerior och restauranger, sluta servera osmakliga, meningslösa gummibitar och förstöra olivens goda rykte. Ska ni ha oliver i salladen eller pizzan så lägg i nåt som smakar eller låt bli. I Helsingborg finns en superbra pizzeria som heter Cavolo Nero  som har fattat detta och serverar bland annat en jättegod pizza som heter Pollo alla diavolilli, fantastiskt goda oliver och även färsk timjan, parmesanost, marinerad zucchini, mozzarellaost, grillade marinerade kycklingbröst och hemmagjord tomatsås. Hmm..blev lite hungrig nu….

2 comments
 1. Så sant som du säger! Visst är det tråkigt att restaurangerna inte vill ta in riktigt goda oliver,för dyrt helt enkelt.De fattar inte hur många kunder de går miste om pga detta.Vem vill verkligen äta dessa sega gummiga saker som de kallar för oliver.
  Som en liten olivbonde nere på Peloponnesos med egna olivträd vet jag verkligen vad äkta oliver är 😉
  En mycket informativ och intressant sida du har!Här kommer jag titta in ofta!
  Om våra oliver hittar man info på
  http://www.facebook.com/pages/EviMeria/248434835212406
  Ha en trevlig kväll!

 2. Å vad trevligt att hitta till din Facebooksida, har genast varit inne och gillat. 🙂

  Kul att se att ni även har olivolja, tänkte skriva lite om det framöver också 🙂

  Hadetgott,
  mvh Rita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.