Inlägg
14 kommentarer

Ska vi starta en skola i Grekland?

Många gånger dagdrömmer jag på om starta ett nytt liv i Grekland. Tänk att få äga ett litet hotell där nånstans och leva ett vardagsliv där, hur hade det varit? Hade man njutit av solskenet lika mycket efter ett halvår eller hade man tagit det för givet? Hade man ätit sena goa grekiska middagar ute på nån favoritkrog var och varannan dag? Hade man köpt närodlad honung och olivolja och bara fnyst åt minnena av smaklös snabbmat?

Kanske romantiserar man det alldeles för mycket, men nog hade det varit spännande att ta ett sabbatsår och testa.

Det största hindret är skolundervisningen – vart skulle mina söner ha gått i skola? Jag har sökt överallt på nätet, men det verkar inte som att det finns någon skola där med heltidsundervisning på svenska – är det bara jag som tycker det är konstigt? Det finns en del svenska skolor med ett par timmars undervisning i veckan, men ingen ”heltids-skola”… Med tanke på hur många år svenska har rest dit, så tycker jag det är lite konstigt att vi inte har kommit längre med att erbjuda ”heltidsskolor” där.

Till och med i Thailand finns det ”helstidsskolor” men inte i Grekland. De har säkert en hel del erfarenhet som man kan ha nytta av. 🙂
Man kanske ska starta en – på Kreta kanske? Nån som är på?

14 Comments

Lämna ett svar

Required fields are marked *.