Vandra bland berg och sjöar i otroligt vackra västra Grekland

I Makedonien så är Dion, Elatochori, Thessaloniki, Kastoria och Kozani bland de mest populära destinationerna.

Vi har tittat lite närmre på Kastoria som ligger i västra Makedonien, omgiven av berg och sjöar. Kastoria är känd för sin goda mat och pälshandel men även sin Tsipouro och ouzo.kastoria

mapMen framförallt så är det naturen kring Kastoria som lockar aktiva turister dit. De vackra omgivningarna ger besökare möjlighet att vandra, paddla, rida mm. Drakens grotta som lär vara fylld med guld, ligger vid Kastoria sjön och vaktas enligt legenden av en aldrig sovande drake. Inne i grottan finns dammar med vatten och sällsynta formationer stalaktiter, åtkomliga via korridorer och tunnlar.

Den traditionella arkitekturen från 1700-talet byggdes av kända sten-arbetare från Makedonien och Epirus. Husen tillhörde främst de rika päls-köpmän som sålde sina varor på de europeiska marknaderna och återvände tillbaka med värdefulla målningar och dekorationer.

Runt Kastoria finns en mängd vackra platser att åka till som tex bergen i Grammos. Enklaste sättet att ta sig dit är att flyga till Thessaloniki och vidare sen med hyrbil.

2 comments
  1. Fiiina Kastoria! Gillar den staden mycket, men har varit där alldeles för lite. Kanske dags för en liten utflykt??

  2. Härligt 🙂 Åker du dit, så dela gärna med dig av dina intryck 🙂
    / Rita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.