stränder, grekiska, greek, greece, beach, ellada, islandhopping, grekland, islands

Lilla Koufonisia i de små Kykladerna

Av de öar som vi besökte i somras så tyckte jag mest om Koufonisia. Vi tog oss dit med Express Scopelitis från Naxos stad, resan tog ca 2 timmar och kostade 9 euro/pers.

IMG_20130724_134306

 Jag älskade att ön var så liten och att den kändes oexploaterad. Till och med hamnen är något av de minsta jag sett. Där finns nästan inga bilar, och vill man själv ta sig runt så är det cykel eller buss som gäller. Man kan inte hyra bil där.

SAM_0709

Vi hade inte bokat något hotell men alla vi mötte var så vänliga och ringde runt för att hjälpa oss hitta rum. Anledningen till att det så ovanligt fullbokat överallt var att där pågick en musikfestival Up Festival på Pori beach, så ön var fylld av elektro- och indiemusik-intresserade greker. Det var en skön stämning med musik långt in på natten, folk satt på stranden under stjärnorna och myste. Vi fick otroligt bra hjälp av Niriides hotell och lyckas ordna ett par rum på hotellet.

IMG_20130725_191032

Stränderna är fantastiska på Koufonisia, tex Pori beach med klipporna på ena sidan och den vackra sandstranden på den andra, Finikas, Megali Ammos mm. Även stranden inne i Chora, byn, är väldigt fin och långgrund. Och eftersom ön är så liten så är det enkelt att ta sig runt till de olika stränderna.

SAM_0785

SAM_0735SAM_0768SAM_0722SAM_0704SAM_0715

Den lilla huvudgatan i byn är fylld med små mysiga restauranger och caféer. Längst upp på slutet av gatan finns världens mysigaste bar som heter Scholio, verkligen värt ett besök.

SAM_0711

Scholio bar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.