Sithonia, halkidiki, mainland greece, stränder, grekiska, greek, greece, beach, ellada, grekland,

Ett smultronställe med ljummet hav och len sandstrand

Jag borde inte tipsa om det här stället för jag vill nog helst behålla det helt för mig själv, men här kommer det. På den östra sidan om Sithonia halvön finns en liten ort som heter Bourbourbou och kör man rakt igenom den och fortsätter till vänster efter byn, förbi pizzastället så kommer man till Karydi beach. Det är en som att komma till en liten lagun, vattnet är ljummet, sanden len och man kan stanna där för alltid.

karydi

karydi

karydi

karydi

karydi

karydi

2 comments
  1. Åh Rita, vi var där på 70-talet. Slingriga grusvägar ledde oss dit. Där fanns knappt inga hus och inte ett enda hotell. Vi tältade på stranden och något hundratal meter från vår egen campingplats fanns en liten taverna. Vi fiskade stående i havet och fiskarna tillagades av kocken på tavernan. Vilken underbar plats. Har varit där ytterligare en gång på 90-talet men då såg det helt annorlunda ut.

  2. Å vad härligt 🙂 ja det är fortfarande slingriga vägar dit, och det går säkert bra att fiska också, men aningen mer folk är det nog idag, i alla fall på högsäsong. Tycker ni ska åka tillbaka dit i sommar igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.