Ett eget hus att renovera på en liten ö i Grekland!

Plötsligt äger jag ett hus i Grekland! På en liten ö ett par timmars båtfärd öster om Aten och en timme väster om Mykonos. Jag har sålt villan jag bor i idag och flyttat till en liten lägenhet istället för att ha råd. Men det är det helt klart värt.

Syros är en ö som många greker reser till och den grekiska husmanskosten sägs vara bland den bästa i Kykladerna. Jag har aldrig varit där men när jag såg huset som var till salu, mitt i staden Ermoupolis, blev jag förälskad. Jag behövde inte se ön, det räckte med huset och alla mina idéer på vad man skulle kunna göra med det.

hus

55 000 euro för 162 kvm, havsutsikt och takterass. Jag ska plantera Bouganvilla som växer på den vitmålade husfasaden. Och måla fönsterluckorna blå så det blir en sån vacker konstrast mot det vita. Jag har redan tänkt ut allt, hur det ska se ut både inne och ute. Jag ska åka dit varje ledig stund jag har och bjuda dit mina vänner och vi ska sitta på takterassen och se solen gå ner i Medelhavet. Åååå så bra det kommer att bli 🙂

Det tog mäklaren ett par timmar att svara på mitt mail, att den tyvärr redan var såld. Nu är jag tillbaka till den inrutade vardagen igen. Men under de två timmarna det tog för mäklaren att svara levde jag i en helt annan framtid där allt var möjligt.

4 comments
  1. Underbart blogginlägg!

    1. Tack Tommy 🙂

  2. Tappa inte modet. Det finns liknande hus litet överallt.

    1. Tack 🙂 jag letar ständigt och drömmer mig bort. Har kollat den grekiska bostadsmarknaden i många många år. Men tror att det är bäst att vara på plats där man vill köpa för att göra den bästa dealen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.