Bästa boendet i Aten!

Jag var i Aten över en långhelg i slutet på maj och det var över förväntan!

Framförallt var det boendet som gjorde att vistelsen blev så avslappnad och mysig. Vi bodde i lägenhet nr 01, som LiveinAthens hyr ut. Det är ett gäng grabbar som renoverar lägenheter i Athen och sedan hyr ut dem. Och det är inte vilka lägenheter som helst utan riktigt fina – med stora terasser och balkonger.

Vår lägenhet hade utsikt över Akropolis och låga några minuters promenad från Thissio Metrostation. Men trots att den låg så centralt så var där väldigt tyst och man hörde bara fågelkvitter på morgonen. Underbar! Andreas från LiveInAthens gav oss nyckeln och en karta över Aten, där han ritade ut restauranger och sevärdheter utifrån vad vi gillar. Riktigt fin service! Han fanns tillgänglig på mobilen under hela vår vistelse ifall vi behövde någon information eller ha hjälp med nåt.

Och så vackert det är i Aten! Jag har rest till Rom, London, Berlin, Amsterdam, Barcelona, Budapest och Köpenhamn, men inget slår Aten. Jag gillar att där fortfarande finns genuina restauranger som INTE har menyer på engelska, tyska och svenska. Att det grekiska vardags- och familjelivet pågår framför en hela tiden. Turismen har inte tagit över stan. 01SAM_2486SAM_2480SAM_2481

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.