Om Greklandsbloggen

imageHej och välkommen hit. Jag som håller i bloggen heter Rita.
Under min uppväxt fick jag alltid frågor om vad jag tycker om Grekland. Men det är inte lätt att beskriva hur vackert Grekland är och hur mycket mer det det har att erbjuda än bargatorna på Kos och den barnvänliga stranden i Chania. Så här är bloggen, och vad Grekland betyder för mig.

Greklandsbloggen finns även på Instagram.

Vill du komma i kontakt med mig så gör du det enklast via DM på Greklandsbloggens instagramsida.

Kalosorises!

7 comments
 1. Hej Rita!

  Vilken underbar blogg!! Jag är syrier som bor i Sverige. Trots de få tal gångerna jag varit i Grekland så är jag förälskad i det här landet!! Jag kan inte förklara varför! Kanske ett hemligt band!? Min farfar har ett grekiskt namn, Emtanius, fast han kommmer från Syrien! I år blir det en resa till Samos! Tack igen för allt du skriver!!

  1. Tack för att du tittar in 🙂 återkom gärna efter din Samosresa och berätta hur det var. Jag tror att alla vi runt Medelhavet har ett band och en förståelse för varandra 🙂

 2. Hej Rita. Vilken tur att jag hittade din blogg. Per heter jag. Många Greklands resor har det blivit genom åren, senast för ett år sedan. Jag klättrade då omkring i ravinerna på Kreta. En mäktig upplevelse. Nu är jag sugen på Pindos nationalpark. Har du några tips om vandrarhem el dyl. Vore kul om du hörde av dig. Hälsar Per.

  1. Hej Per!
   Vad trevligt att du tittar in här 🙂

   Pindos är ett stort område. Jag besökte Papingo och bodde på Kalliopi. Ett mysigt hotell med omtänksam personal.

   Jag rekommenderar ett besök till de naturliga poolerna nära Mikro Papingo. Läs mer om mitt besök här http://greklandsbloggen.se/pindos-nationalpark-ett-maste-naturalskare/

   Mvh Rita

 3. Hej!
  Vi ska åka till Parga i september. Läste ditt inlägg om Paxos, hur tar man sig bäst dit? På egen hand eller med nån arrangör? Tips mottages tacksamt.
  Vi tänkte även åka över till Lefkas i 2 dagar. Vart rekommenderar du att man bor?
  Vh Pernilla

 4. Hej Rita,

  Philip heter jag.
  Tillsammans med min fru och barn så söker vi hela tiden efter olika sätt att göra slag i saken att flytta till Grekland. Vi har bott där en gång tidigare, då under ett år, och livet var både enklare och härligare!

  Visst, det fanns element av stress, oro och ovana… men vi ser alltid tillbaka på den tiden (ca. 5 år sedan nu) med glädje och vi vill tillbaka, inget snack!;)

  Vi hittade din blogg via inlägget om Svenska skolan i Grekland och din vilja att starta en sådan… känner du fortfarande så? Hur ser eran situation ut i dagsläget?

  Vi letar som sagt efter möjligheter att flytta tillbaka till Grekland (denna gång är tanken faktiskt Kreta) så kanske vi kunde åtminstone knyta kontakt med varandra och se vad som kan komma ur det. Man vet aldrig;)

  Hoppas vi kan inleda en kontakt där man kan bolla lite idéer kring det här med Grekland!

  Ha en fortsatt bra vecka, så hoppas jag vi hörs snart!

  Allt gott/
  Philip

  1. Hej Philip!
   Vad kul att du hittade hit 🙂 vart i Grekland bodde ni förut?
   Ja det hade ju varit fantastiskt kul att starta en svensk (eller nordisk) skola i Grekland men jag är kanske inte rätt person för det då jag inte jobbar med sånt.
   Men ja vem drömmer inte om att flytta till Grekland? Hade ju varit underbart! Vad får er att tveka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.